Astrologija srca

Astrologija srca

Namjera je okidač akcije. A misli su te koje usmjere namjeru u pravcu neke akcije. Pod “misli” ne mislim samo na um i onaj beskrajni monolog koji vam je već na dnevnoj bazi toliko poznat. Već na emociju, osjećaj koji je u korjenu svake misli. Ne bismo o nečemu razmišljali ili ne-razmišljali da na to emocionalno ne-reagiramo.  Uvijek ćemo sve na nekoj razini doživjeti osobno. Kvaliteta tog doživljaja ovisit će o tome kakvi smo, kakva su nam iskustva i koliko smo uvjetovani kulturom zemlje u kojoj živimo i okolinom koja nas okružuje. Mislim na okolinu na relaciji posao-kuća (i ono – treće 😉 ).

Nitko, naime, neće isti utjecaj doživjeti na isti način. Ne postoji nešto kao – univerzalni doživljaj. Kao što ne postoji ni univerzalna istina. Barem ne ovdje, na Zemlji. U 3D. Netko je plah, empatičan, suosjećajan, netko pak poprilično – realan, u smislu prihvaćanja samo onoga što može obuhvatiti sa svojih 5 osjetila i racionalno objasniti. Ili barem imati dojam da, prema svim zakonima logike, to nešto “drži” ili”ne drži vodu”. A to što je netko ovakav a netko onakav niti je stvar slučaja a niti uvjetovanosti odgojem ili, još smiješnije, one genetskog tipa. Najbliži odgovor je onaj da je netko takav kakav jest zato jer želi biti upravo takav kakav jest. Sada. I ovdje.  Bio on toga “racionalno” svjestan ili ne. Kad, naime, bude poželjeo biti drugačiji – bit će. Ovdje ili…ahm…na nekom drugom mjestu, tj. frekvenciji postojanja ;-).

Horoskop, slika neba u trenutku rođenja, pruža nevjerojatno puno informacija. Koje, naravno, u skladu s rečenim, nisu determinirajuće, ograničavajuće a još manje – sudbinske i – nepromjenjive. Samo ograničen astrolog na ograničen način pristupa svom zadatku, tumačenju natalne karte. Ograničen u smislu, čak i ne toliko znanja o astrološkim “pravilima” i teoriji, već znanja o tome kako da ih – primjeni u praksi. E vidite, tu je potrebna širina percepcije koja vas vodi daleko od svih “pravila”, pa čak i onih – astroloških ;-).  Daleko od svih dogmi kojima nas uvjetuju od najranijih godina. Jedna od njih je i ona da nas je mama rodila, ovdje na Zemlji i da smo nakon toga odmah dobili – besmrtnu dušu 😉 (religijska dogma) ili da smo tek mehaničko, tjelesno, biološko biće čiju svijest proizvode struje u mozgu i koje, kao takvo, smrću nestaje. Zauvijek. (znanstvena dogma).

Gdje u ovo ulazi astrologija? Pa u onaj dio, tj. još jednu dogmu da smo takvi kakvi smo jer nas “zvijezde” uvjetuju. Kao, ono, dijelilo se nešto pa je pukim slučajem, eto, netko dobio “bolji” a netko “lošiji” horoskop. Nije li to smiješno? Slučajno? Pa u cijelom Svemiru ništa se nikada ne događa – slučajno. (to je, onaj, dio u kojem bi se svaki astrolog trebao – proširiti). Koncept “vječnog ja” koje samo mijenja oblik postojanja, iskustva, evoluirajući mic po mic kudikamo logičnije objašnjava to zašto je netko empatičan a netko – karizmatičan ;). U tom smislu, horoskop više nije ono što nas uvjetuje; brutalno deterministički, sudbinski okrutno, već predstavlja opis, ajmo to reći ovako, onog najboljeg što bismo mogli postati. Ovdje i sada. On opisuje točku u kojoj smo stali i istovremeno točku iz koje krećemo, rastemo i širimo se. Kad znamo tko smo, kad integriramo sve ono – što smo, čini se jednostavnijim koristiti i vlastitu slobodnu volju za izbore koji nas sve više približavaju onoj naj verziji nas. Ali…da ne bude zabune, svatko od nas već jest sam po sebi savršen samo to na svjesnoj razini odbija priznati. Zbog svih onih kulturoloških, civilizacijskih, društvenih i vjerskih uvjetovanosti spomenutih ranije.

I baš zato je astrologija prije svega stvar srca. Onog dijela nas koji, duboko u sebi, zna kako stoje stvari. Koje zna tko smo. I gdje smo. I zašto smo. I zna da – postojimo uvijek. Jer postojanje isključuje – nepostojanje. U nepostojanju ima toliko toga što ne postoji da nema prostora za ono što – postoji.

Vi postojite, to je neupitno. Jer ovo čitate. I savršeni ste, bez obzira što vaš šef ili roditelj ili partner misli o tome. A astrologija? Ako je ona alat u “rukama” astrologa sa srcem, samo će vam pomoći da se – iznova otkrijete. I zavolite baš takvim kakvi jeste. 🙂