GOSPOĐICA SAVRŠENA VENERA U DJEVICI

GOSPOĐICA SAVRŠENA VENERA U DJEVICI

Ulaskom Venere u Djevicu 5. kolovoza 2016., gdje ostaje sve do 30. kolovoza počinje vrijeme koje će, u romantičnom smislu, za pripadnike zemljanog trojstva (Bik, Djevica, Jarac) biti nešto poticajnije nego inače.

Znakovi zemlje i inače na odnose i partnerstva gledaju nešto ozbiljnije i konkretnije i treba im više vremena kako bi se emocionalno opustili i prepustili ljubavnim dražima. Ipak, zbog aspekta kvadrata s Marsom i Saturnom iz Strijelca, i opozicije s Neptunom u Ribama, neke bi veze mogle doći u krizu, zbog mogućih prevara ili nekih tajni iz prošlosti, čije će zatajivanje druga strana doživjeti kao laž i obmanu. Ipak, krizu će preživjeti oni odnosi koji uistinu vrijede, ostali će biti opterećeni teretom sumnje i nepovjerenja koji će ih zasigurno, s vremenom, oslabiti.

Venera je u ovom znaku u mjestu svog pada što ukazuje na to da teško može izraziti svoju pravu prirodu. Žene koje imaju Veneru u ovom znaku naginju perfekcionizmu u ljubavi, sviđaju im se čisti i uredni muškarci koji drže do higijene, uspješni i nenametljivog stila. Bez obzira na izvanjsku ljepotu i izgled uvijek će ih osvojiti onaj muškarac koji ih intelektualno stimulira, kao i onaj kojega procjene dobrim kandidatom za uspjeh u materijalnom smislu, u odnosu na sposobnost zarađivanja. Istina, nešto me manje ambiciozna u tom smislu od žene s Venerom u Jarcu ali svakako će ju prije osvojiti muškarac koji je vrijedan, poduzetan, pouzdan i stabilan, konkretan i uspješan u svemu čega se uhvati. Pa makar bio i majstor spretnih ruku, ili računovođa, liječnik ili poduzetnik, važno joj je da je riječ o muškarcu na kojega uvijek može računati.

Ona sama, zbog sjedišta i egzaltacije Merkura u Djevici, iako ima pomalo mentalni i zdravorazumski pristup ljubavi, dovoljno je prilagodljiva, a zbog promjenjivog karaktera znaka Djevice no nerijetko previše analizira i kritizira i sklona je prigovaranju, uvijek iznova nesigurna u odnosu na partnerove emocije. Svoje vlastite dobro kontrolira, nerijetko i potiskuje bojeći se da nije (dovoljno) voljena. Nenametljiva u načinu na koji izražava svoju ženstvenost voli biti na usluzi i stalno čini nešto korisno za onoga koga voli. Ostavlja dojam kako misli da je u svemu savršena, od održavanja kućanstva pa sve do uloge žene, majke, kućanice i poslovne žene, no, ispod površine „one koja uvijek zna što hoće“ često puta krije se nesigurna djevojčica koja se boji do kraja prepustiti vlastitim osjećajima jer se boji da će biti povrijeđena. Zato i jest greška smatrati ju hladnom i proračunatom jer, zbog Jupitera i Neptuna u izgonu u Djevici, i ona sama može se, s vremena na vrijeme, izgubiti u kaosu vlastitih emocija i lako posrnuti i prepustiti se seksualnim nastranostima i promiskuitetu, no to je kod nje uvijek pitanje krajnosti. Ili je potuno čedna i vjerna ili vješta manipulatorica, „fatalna žena“ koja će muškarce proračunato iskoristiti, uglavnom seksualno, i potom ih odbaciti kao potrošeni uložak. U svakom slučaju, i bez obzira na njenu načelnu prilagodljivost, u tom smislu, katkada može ići iz jedne krajnosti u drugu, u životnim fazama u kojima se osjeća iznimno emocionalno nestabilno, tražeći „utjehu“ u površnim i nevažnim odnosima seksualnog tipa. No, čim pronađe muškarca koji joj odgovara, obustavit će sve tajnovite aktivnosti i potpuno mu se posvetiti.

Muškarac s Venerom u Djevici traži čednu, odgovornu, stabilnu i ne previše eksponiranu ženu, vjernu prijateljicu i družicu s kojom je intelektualno na sličnoj „vibri“. Još je bolje ako, pri tome, dijele i neki zajednički hobi ili strast iako je kod Venere u Djevici strast uvijek nekako u drugom planu. Važna mu je kvalitetna komunikacija pa makar, s vremena na vrijeme, bio i izložen „inspektorskom ispitivanju“, ako je ručak skuhan a stan čist i uredan i košulje opeglane, sve će joj „oprostiti“.

Gospođica savršena, Venera u Djevici, obično je vrlo svestrana, umjetnički nadarena, osobito za dizajn interijera i odjeće, snalažljiva u vrtu i kuhinji, iscjeljiteljica koja uvijek ima pravi „melem na ranu“. Njena ljubav možda nije uočljiva odmah i „na prvu“ ali, s vremenom, ispod svih slojeva njene nesigurnosti i ranjivosti, kad tad ćete ju pronaći. I bit će čista i iskrena kao kod mlade djevojke koja mašta o prvom poljupcu s dečkom koji joj se sviđa. Jer ona kad ljubi, bez obzira koji joj je puta po redu, uvijek ima osjećaj kao da je – prvi. 🙂