"KRVAVI" SUPERMJESEC - VRATA U NOVI SVIJET

“KRVAVI” SUPERMJESEC – VRATA U NOVI SVIJET

Em je najbliži Zemlji, u tzv. perigreju, em je “pomračen”, em je pun. Takav je ovaj “krvavi” puni Mjesec i mjesečeva pomrčina rano ujutro, u 04:47 u ponedjeljak, 28. rujna 2015.

Astronomski, bit će vidljiv i iz naših krajeva a astrološki zanimljiv je po tome što se događa manje od tjedan dana nakon jesenske ravnodnevice, na 4.40 stupnju Ovna (Mjesec) i 04.40 Vage (Sunce). Intenzitet emocija je iznimno pojačan, a budući da Mjesec simbolizira, između ostalog, i potrebu za sigurnošću, ta će se potreba, kod manje svjesnih ljudi, na ovaj ili onaj način pokušati zadovoljiti, ako treba, i na silu. Tome u prilog ide i ulazak i Mjeseca i Sunca u aspekt kvadrata s Plutonom iz Jarca koji simbolizira moćne strukture nedodirljivih koje nova energija ruši kao kule od karata.

Čini se kako “stari svijet” i njegova pravila polako ali sigurno nestaju, malo po malo razmontirava se struktura koja godinama teško da nosi neki napredak, osim minornoj eliti s velikom koncentracijom moći, svijet se mijenja bez neke globalne kataklizme već više u smislu niza događaja u kojima se energija kolektivne svijesti čovjačanstva polako pomiče, prvo iz krajnosti u krajnost a onda i prema nekim sasvim novim vjerovanjima i definicijama, prema nekim novim – istinama.

Zbog domoljublja se više ne ostaje u zemljama u kojima je rat smislio inžinjering istih tih nevidljivih elita. Ljudi se polako bude iz ropstva i pokreću u sve većim masama, odbijajući “poslušnost”. To, naravno, uznemiruje neke druge ljude koji u svemu različitom vide prijetnju no Saturn u Strijelcu u iduće dvije godine kolektivno će djelovati na čovječanstvo i na način da će sve manje biti onih koji će biti povučeni nacionalno-vjerskim idealima kojima iz pozadine vlada strah.

A Saturn je, iz Strijelca, u prijateljskom aspektu trigona s “pomračenim” Ovnovskim Mjesecom. Ne postoje ti zidovi koje čisto srce ne može srušiti. Jednostavno zato i jer ih – ne ruši. Padaju sami. Velika količina ljubavi u isto vrijeme, veća je sila od najvećih i najmračnijih mrakova i mržnji. Jednostavno zato jer je – ujedinjena. Slična vibracija titra moćnom energijom. A energija zla i mraka teško da može biti jača i veća od toga. Iz jednostavnog razloga jer je rascjepkana, i razjedinjena.

Otpustite staro i prigrlite novo. Ne samo ono “izvana” već i ono što možete osjetiti da se u vama promijenilo. Osjećaj da ste drugačiji na način da ste još više ono što jeste, ispod svih slojeva raznoraznih identifikacija, jedan je od najljepših osjećaja koji postoje. Jer otvara vrata u neki novi svijet. A svatko ga stvara sam za sebe, u svojoj vlastitoj, osobnoj realnosti. Jer druga niti ne postoji. Onog “vani” zapravo – nema. To “vani” je samo način na koji režirate svoju osobnu priču. I doživljavate onu – kolektivnu. Neće se promijeniti ništa “izvana” što bi promijenilo vas. Već se nešto u vama može promijeniti zbog čega ćete drugačije gledati na svijet “vani”. U tome je sva veličanstvenost otkrivanja novog. I uzbuđenje koje nose novi počeci, i nova iskustva. Osvježavaju, kao (ovnovska) proljetna kiša. 🙂 I podižu energiju entuzijazma do točke da se iznova osjećamo živima, življima nego ikada prije.

Jer…Sve što se događa “izvan nas” nosi nam informaciju o onome tko i što mi jesmo. Zamislite ovaj, novi i drugačiji koncept koji kaže da je zapravo Svijet u nama a ne mi u Svijetu. Da ne postoji nikakva vanjska realnost u kojoj smo mi “unutra”. Da je to iluzija, na koju smo svi “nasjeli”, teatar koji već tisućljećima (a zapravo tek u jednom jedinom sadašnjem trenutku) svi igramo. U međuvremenu smo zaboravili da je to – tek igra… 😉

Zato je i ovaj “krvavi pun Mjesec” (a “krvav” je zbog odsjaja Sunca) tek informacija o tome što još možemo biti. Ako, na Ovnovski hrabar način odbacimo “okove” koji nas sputavaju i nježno integriramo nove spoznaje u naš sustav. Neka bude i samo tek osjećaj, emocija u tijelu, on je uvijek putokaz kojim pravcem trebamo ići. Unatoč svemu i svima, biti svoji (Ovan) i biti u skladu (Vaga) sa Svijetom koji smo, svjesno ili nesvjesno, sami stvorili. 😉