LJUPKA VENERA U VAGI

LJUPKA VENERA U VAGI

Ona je dama kojoj se otvaraju vrata i primiče stolica. Njeni graciozni pokreti nježno će ukrotiti i najsirovijeg ratnika a njen stil učiniti da se za njom okreću i žene i muškarci.Čak i ako je riječ o kombinaciji odjevnih predmeta i modnih dodataka “bez potpisa”. Ova Venera im, načinom na koji ih nosi, daje – svoj potpis.

Neodlučna u izboru cipela, nerijetko i partnera jer uvijek ih ima nekoliko “na lageru”, izbjegava komplicirane odnose, grube i proste ljude tražeći sklad i ravnotežu u svim odnosima. Od kojih su većina poprilično površni. Ova Venera ne ulazi u dubinu poput, primjerice, Venere u Ribama, nesklona dramaturgiji, osim ako joj u najnezgodnijem trenutku pukne očica na čarapi ili joj se razmaže maskara. A i tada će problem riješiti – na damski način. Radije diskretno. 😉

Ipak, ova je Venera razvila flert do točke socijalne vještine koja (joj) otvara gotovo svaka vrata. Ona se, jednostavno, zna dopasti. S druge strane, može biti i lijena i inertna, podložna pretjerivanju u zadovoljstvima, potajno očekujući da se netko drugi pobrine za njene potrebe. To ju, u neku ruku, čini s “sponzorušom” no taj, naizgled lakši put, traje samo dok traje zainteresiranost druge strane za pokazivanje “eksponata”. U svakom slučaju, ništa što je lijepo ne može promaknuti oštrom estetskom oku ove Venere, rođene umjetnice, dekoraterke, plesačice, slikarice ili fotografkinje. Sve elemente sklada i ravnoteže u svom konačnom izrazu – ljepoti, Venera u Vagi će pronaći. Na svim mjestima.

Venera je u Vagi do 23. listopada. U to će vrijeme odnosi doći pod povećalo svi naši romantični odnosi i poslovna partnerstva. Nema li dovoljno tolerancije i uvažavanja različitosti, zbog napetih aspekata s Plutonom iz Jarca i Uranom iz Ovna, konfliktne situacije dovest će do njihova kraja. Ili potpunog preobražaja. Nerijetko su baš traume glavni okidači najvećih evolucijskih skokova i transcedencije svijesti. Drugačije gledate na neku situaciju, promijenili ste se a time ste neumitno promijenili i vlastitu realnost.

Ovo je vrijeme u kojem se takve transformacije mogu događati. Posebno još od 8. listopada, kada će pun Mjesec u Ovnu dodatno ubrzati procese puštanja i odpuštanja u odnosima. Neki će se, nakon toga, promijeniti i nastaviti “od početka” a oni drugi, na žalost ili na sreću, neće preživjeti. Svako približavanje sebi nosi nove početke, koji su nerijetko praćeni naizglednim gubicima. Zahvaljujući činjenici da postojimo u linearnoj realnosti, u konačnici, vrijeme uvijek pokaže zašto je važno ot-pustiti da bi vam došlo nešto novo. Onaj tko to prihvaća kao uočičajen proces širenja i skupljanja, i kao dio svog osobnog rasta, taj će s mirom i potihom unutrašnjom znatiželjnom radošću čekati svaki novi trenutak promjene. Kao priliku za novo spuštanje niz tobogan. 😀