MARS U JARCU: ČASTAN I IZDRŽLJIV

MARS U JARCU: ČASTAN I IZDRŽLJIV

Egzaltirani Mars u Jarcu. Častan, hrabar i, prije svega, izdržljiv. Jak. Moćan. Odmjeren i kontroliran. Hrabar. Prirodno dominantan. Prvi izbor mužjaka, svake alfa-ženke. On nosi energiju svakoga onoga tko je, trpljenjem ekstremnih situacija, izdržao. I ojačao. Impuls preživljavanja ojačan je iskustvom preživljene muke. Zavladao je sobom. A time i cijelim svijetom.

Poslijednji tjedan listopada, cijeli studeni i nekoliko dana prosinca, Mars će prelaziti ekliptičkim isječkom znaka Jarca, noseći moćnu energiju volje, snage, želje i čvrstine u namjeri. Sredinom studenog doći će i do Plutona čime će se njegova snaga udeseterostručiti a zbog napetog aspekta s Uranom iz Ovna postoji tendencija ka naglim preokretima, šokantnim raspletima te podizanju napetosti između snaga otpora i represivnih snaga sustava u kojima je koncentrirana moć. Kako kolektivno, tako i na vrlo individualnim razinama osobnih života svakoga od nas. Posebno onih kojima je znak Jarca posebno istaknut u njihovim natalnim horoskopima.

Bit će zanimljivo. Jer, neki raspleti jednostavno se moraju dogoditi. Na ovaj ili onaj način. Najviše će to osjetiti Jarci, Ovnovi, Vage i Rakovi. Da, i neki od Vas s podznakom u tim znakovima. Čini se kako je ovo zadnja faza svega onoga što ste prolazili u poslijednje dvije godine, odkada je Pluton u Jarcu. Mars će, zapravo, samo pripomoći da se stvari pokrenu. U smislu rješenja, otpuštanja, realizacije, čišćenja…što god Vam treba. Beskompromisno. I pošteno. Bez daljnjih zavaravanja ili, još gore, samozavaravanja. Teško da ćete išta više moći sakriti od sebe. Svaki takav pokušaj, bit će vrlo brzo vidljiv u odnosu na vanjske događaje. Nakon primanja “šamara” bit ćete spremni za – buđenje.

Mars u Jarcu je pošten i častan Mars. Entuzijazmu i hrabrosti Ovnovskog Marsa dodana je strpljivost i sposobnost izdržavanja najtežih situacija i okolnosti (Jarac). Odlučnost prihvaćanja svega što je potrebno kako bi iskustvo postalo – mudrost. Iskustvo izlaska iz okvira uloge žrtve u ulogu svjesnog kreatora.

A negdje na tom tragu je i izbor. Onoga što vi zaista jeste. I života kakvog zaista želite.