MARS U ŠKORPIONU: STRAST I PREOBRAZBA

MARS U ŠKORPIONU: STRAST I PREOBRAZBA

Nakon gotovo 8 mjeseci retrogradnog hoda kroz Vagu, Mars je (napokon) ušao u znak Škorpiona stigavši na svoj, domaći teren 😉 Svečani  je to trenutak za sve Škorpione i pripadnike ostalog vodenog trojstva (Rakove i Ribe) poput nedavnog ulaska Jupitera u Lava koji će podebljati ekspanzionističke želje Lavovima, Ovnovima i Strijelcima. Možda ovaj škorpionski Mars neće odmah krenuti u akciju jer je poznatiji po unutrašnjoj snazi nego po vanjskoj ekspresiji ,ali će u svakom slučaju svim Škorpionima, uključujući i vas s podznakom u ovom znaku, donijeti  intenzivnije situacije i događaje koji će vas pokrenuti u nekim željenim pravcima jer se energija namjere podiže na višu razinu. Vrlo brzo, za njom slijedi i akcija.

Ovaj Mars pokreće bez mišićne snage, voli izazove, no krajem srpnja i u prvom tjednu kolovoza naglasak je na napetostima na koje ukazuje aspekt kvadrata Sunca koje je u drugom fiksnom znaku, Lavu. Druga polovica kolovoza donosi, pak, aspekt kvadrata Marsa u Škorpionu i Venere u Lavu koji će pojačati strasti, osobito one seksualne prirode a, zbog blizine Saturna u Škorpionu, označiti mogućnost povratka nekim starim ljubavima, ponovnog paljenja žara, no, vrlo brzo će uslijediti i povratak u stvarnost činjenice gorkog okusa nakon “podgrijanog jela” . Jer, dalje od toga, teško da će nešto ići. Neke ljubavne veze neće preživjeti ovo krizno razdoblje, najviše zbog prevara, izdaja i nekih drugih sumnjivih radnji zbog kojih povjerenje može biti trajno narušeno. Nakon svega, Mars u Škorpionu istjerat će istinu pod svaku cijenu. Morske ljubavi će cvjetati jer Mars podiže energiju strasti u ljubavnim vezama, zavodit’ će i oni koji nisu eksperti na tom području a sve zbog intenzivnih emocija i seksualne energije koja “lebdi u zraku”.

No, stvari se mogu lako i okrenuti u negativnu stranu, poput osvete, ljubomore, želje za kontrolom i moći, nepovjerljivosti i iracionalnih sumnji pa sve do paranoičnih ispada. Zločini iz strasti, nasilje nad ženama uvijek se pojačava pod utjecajem škorpionskog Marsa, kod onih osoba koje su ionako “Plutonski tipovi osobnosti”; agresivni, ljubomorni, skloni dominaciji i kontroli i koje uvijek tek korak i neki samo njima znani “trigger” dijeli od potpunog gubitka kontrole nad svojim ponašanjem.

Mars u Škorpionu savršeno otkriva slabe točke, ljudi i/ili situacija, tuđe tajne i najdublje motive. Svoje će, s druge strane, tako savršeno sakriti da će mu gotovo biti nemoguće išta ikada dokazati. To vrlo dobro znaju Škorpioni  i oni s Marsom u ovom znaku. Nema sivih zona, samo lojajlnost. I istina. Sve ili ništa, crno ili bijelo. Bez kompromisa. I bez toleriranja slabosti, licemjerja i dvoličnosti. Kad nešto (emocionalno) boli, bol doživljava gotovo kao užitak. No, nakon kraja, rez je kirurški čist, a ožiljak ne ostaje.

Inače, ulazak Marsa u Škorpiona, prati mlad Mjesec u Lavu, u bliskoj konjukciji s Jupiterom, što će, pak, potaknuti ubrzane manifestacije svakojakog obilja onima koji su se uskladili s njihovim frekvencijama, bolje rečeno, s vibracijom onih dijelova sebe koji te manifestacije dopuštaju u njihovim realnostima. Promjene mogu biti potpune, transformacije konačne, a svaku “smrt” prati novo rođenje.  Regeneracija je potpuna, i novi ciklus može započeti. Gusjenica je postala – leptir. 🙂 Rođenje je bolnije od umiranja, Škorpion to, izgleda, jedini zna i osjeća. Ne postoji alternativa u približavanju i otkrivanju onoga što zaista jesmo. Niti izlika.

I zato…budite ono što jeste, a škorpionski Mars će Vam pokazati najbolji put u tom pravcu.