MERKUR U ŠKORPIONU - ISTRAŽITELJ I ISCJELJITELJ

MERKUR U ŠKORPIONU – ISTRAŽITELJ I ISCJELJITELJ

U razdoblju od 2. do 21. studenog planet Merkur prolazi znakom Škorpiona a u svojim ga natalnim kartama imaju oni koji su rođeni sa Suncem u Vagi, Škorpionu i/ili Strijelcu, uz izmimke nekih Djevica i Jarčeva. On je uvijek u blizini Sunca ali, budući da je od njega brži, tri puta godišnje ulazi u svoj tzv. Retrogradni ciklus u kojemu se, naizgled, „vraća unatrag“ što se i te kako osjeti na području komunikacija i prijevoza/putovanja. Sljedeći takav Merkurov „rikverc“ slijedi od 5. pa do 24. siječnja 2016., kada će se iz Vodenjaka vratiti u Jarca. No, u iduća gotovo tri tjedna krstarit će Škorpionom, znakom tajni i oštrine uma što će svakako doprinjeti raznim raskrinkavanjima. I, dakako, ponekim javnim sramoćenjem. Kako onih koji su „javni igrači“ i kontinuirano ispreg kamera ili mikrofona, tako i nas, „običnih ljudi“.

Kod ovakvog Merkura, dakle, laž ne prolazi. On je brutalno iskren, hladno racionalan i vrlo spretan u otkrivanju prave pozadine nekih „priča i pričica“. Kad sretnete nekog sa „škorpionskim“ Merkurom, budite sigurni da će vam uvijek reći što misli. Iako ne govori puno, ono što kaže – svaka mu je na mjestu. Sviđalo Vam se to ili ne, osjećali se osobno pogođenima ili ne, u dubini znate da je tako. I zato ni nemate „protuotrova“ za ovakav škorpionski verbalni otrov. Kod njega nema zavaravanja, ni samozavaravanja, nema tješiteljskih licemjernih ili, još gore, „uvlakačkih“ rečenica, ne pogoduje ničijem egu i/ili sujeti, krvoločno je precizan u (pro)nalaženju mana, a vrhunac ljubaznosti iskazuje – šutnjom. Svaki duel s osobom s Merkurom u Škorpionu ostavit će vas ranjenim na nekoj razini, uz veliku mogućnost da svi doznaju nešto što ste mislili da samo vi znate ;-). Ovakav Merkur to, naime, može „izvući“ iz vas, a da ni ne znate kada i kako ste se odali. Otkrivanje tuđih slabosti njegova je najjača vrlina, zato ni nije omiljen. Jer, ljudi vole laskanja, a ako i žele istinu, onda im je draža ako je umotana u šareni papir. No, Merkur u Škorpionu servirat će vam ju potpuno ogoljenu, bez uljepšavanja. A to, naravno, boli. No, unatoč svemu, na nekoj razini, istina uvijek iscjeljuje.

Humor im je uvijek crn (postoji li uopće drugi? 😉 ), o seksu, smrti, pražnjenju vlastitih crijeva i ostalim tabuima govore bez imalo „dlake na jeziku“, čak pomalo i podmuklo uživajući nad zgražanjem svojih sugovornika. Merkur u Škorpionu mentalno je jak, verbalno oštar i intuitivno iznadprosječno nadaren. Kombinacija je to kojoj je teško parirati. Uvijek je barem tri koraka ispred konkurencije. Smiren i stabilan, promišljen, dubokouman i vrlo težak u odnosu na promjenu stavova i mišljenja. No, to ga ne čini zatucanim i zatvorenim, već prije opreznim kada je riječ o nekim novim idejama i/ili situacijama. Nikada neće donijeti odluku ili procjenu na prvu jer će problem razmotriti s više razina, i nikako neće zaobići dominantni osjećaj koji ima u odnosu na nekoga ili nešto. Taj osjećaj ga, zapravo, nikada neće prevariti.

I zato, u danima koji slijede zaboravite površnost i/ili trivijalnost. Sve što govorite netko će shvatiti vrlo ozbiljno. Kao, uostalom, i vi druge. Mogli biste doći do nekih ključnih informacija na način da morate šutjeti o tome. Mogli biste pronaći nešto što već dugo tražite, što je izgubljeno ili ste zaboravili gdje ste to ostavili. 😉 Osim toga, otvorit će vam se neke spoznaje o pozadinskim razlozima nekih događaja. Zbog toga ćete ili odahnuti ili se uznemiriti, ovisi o tome kako ćete ih – primiti u svoj sustav i obraditi. U svakom slučaju, lijep je osjećaj da nam je nešto (napokon) jasno. Čak i nakon više mjeseci ili godina. Jer otvara nove perspektive, i prostor za neke nove odluke. Koje nas, pak, vode u neka nova iskustva. A, u konačnici, jedino su ona stvarna. Sve ostalo je – pozornica s glumcima i pripadajućim rekvizitima. Pitajte Merkura u Škorpionu. On zna. 😉