MERKUROV "RIKVERC"

MERKUROV “RIKVERC”

Prvi u 2014.-toj i baš u Ribama. U kojima je ovaj mentalni planet ionako pomalo smušen i sve samo ne racionalan, a sad još kreće “unatrag”, vraćajući se još malo u Vodenjaka, za slučaj da je nekom nekako promaknula kakva genijalna ideja. Prvih tjedan dana, od 6. veljače, dok je u vodi, ovaj će trgovac, putnik i pregovarač  poticati raznorazne zabune, zablude, kašnjenja najviše onima koji funkcioniraju striktno – mentalno, projektirajući se isključivo u budućnost, putem planova, logike, činjenica. Svega toga će nedostajati. Kao da je netko zaustavio vrijeme ili ono samo ide – unatrag, vraćajući nas na nedovršene poslove, razgovore pa čak i neke osjećajne priče koje nisu, a trebale su, završiti razgovorom.

Zato će “mentalcima” u prvom ciklusu retro Merkura prevladavati pravi kaos u glavi i imat će osjećaj kao da se cijeli svijet urotio protiv njih. Od tete na šalteru, vlastite djece i partnera pa do šefa. Mudrost nalaže da je u takvim situacijama najpametnije – pustiti, (ot)pustiti i (o)pustiti se. Ionako će mnoge okolnosti i događaji u ova tri tjedna koja su pred nama biti sve samo ne – logični.

Nešto bolje će proći oni čiji je um “spojen” na neke druge vibre i sluša otkucaje srca pa će im emocije (i intuicija) pomoći da se nekako iskobeljaju iz zbrke i kaosa. S druge strane, sve ono što se tiče onog “danas” i “sutra” bolje je ostaviti za sutrašnje – jučer ;-). Vrijeme Merkurovog retrogradnog ciklusa je uvijek bolje iskoristiti za sve ono što je, silom prilika ili zbog nekih drugih razloga ili jednostavno – bez razloga, gurnuto “pod tepih”. Bilo da su to neki stari planovi i projekti koji su, unatoč volji i želji, ostali i zaostali u nekoj ladici ili, pak, zaključani u nečijem zaboravu. Ako vam netko duguje novac, odlično, budite odlučni i u danima od 13. veljače i slobodno i hrabro nazovite, podsjetite, tražite svoje.

16. veljače Merkur se susreće sa Suncem u Vodenjaku koje beskompromisno grabi prema Ribama dok će nam svima ovaj naš mentalni “čistač”, zahvaljujući, između ostalog, i povoljnom aspektu trigona s Marsom iz Vage, idućih 12-tak dana odraditi još nekoliko zaostalih poslova. Ali, vodite računa da to ne budu neki novi poslovi, neka to ne budu neki novi ugovori, pregovori i dogovori jer će, prije ili kasnije, i oni zaglaviti u nekoj – slijepoj ulici. Koncentrirajte se na sve ono što je u nekoj formi već započelo prije. Nebitno kad prije, prije nekoliko tjedana, mjeseci ili čak i – godina ;).

Zapravo, kad promotrimo situciju iz šire perspektive nije loše s vremena na vrijeme okrenuti se prošlosti. Svjesno i namjerno. Ne da bismo rovarili po nekim starim ranama, iznova i iznova se (samo)povrjeđujući. Nego iz razloga da bismo nešto promijenili. A to nešto je naš stav, mišljenje, osjećaj. U toj točki padaju svi tereti i nastupa –  sloboda. Što se Merkura tiče, takvih prilika imate tri puta godišnje. Nemojte ih propustiti. 🙂