MJESEČEVA EKLIPSA 15. TRAVNJA 2014.

MJESEČEVA EKLIPSA 15. TRAVNJA 2014.

Pun Mjesec i još “pomračen” događaj je koji u astrološkom smislu najavljuje još jedan koji će uslijediti cca 7 dana kasnije: tzv. veliki kardinalni križ. Ova eklipsa događa se na relaciji Ovan (Sunce) – Vaga (Mjesec) 15. travnja 2014. u 9 sati i 42 minute (po “ljetnom” srednjeeuropskom vremenu, ili u 8 sati i 42 minute po onom “pravom” 😉 ). Na što ukazuje ovakva planetarna konstelacija? Prije svega, pogledajmo koje znakove zahvaća; Ovan (muška energija, trzaj i pokret, promjena, akcija, borba, konflikt, netolerancija) nasuprot ženskoj energiji Mjeseca u Vagi (sklad, ravnoteža, tolerancija). Da bude zanimljivije, u Ovnu je još i buntovnički Uran u zagrljaju s Merkurom, a u Vagi Mars koji se (još neko vrijeme) vraća “unatrag”.

Iako se utjecaj ove eklipse mjeri danima prije i poslije, a na osobnoj razini i tjednima i mjesecima, ipak je vidljivo do koje mjere ova napetost teži ka svom oslobođenju putem situacija koje, u djeliću sekunde, naizgled izvan svake kontrole, dovedu do “kuršlusa”. Tako je i vikend u Osijeku (nkoliko dana prije eklipse) bio popraćen događajima u kojima je i najmanji nedostatak kontrole rezultirao teškim prometnim nesrećama, s još težim posljedicama 🙁 . Tu, naravno, nema slučajnosti. Sve je to, na neki način uklopljeno u “širu sliku” koju niti možemo, niti uvijek trebamo “vidjeti”. Ne zato što smo žrtve nekakve sile koja nas pomiče kao šahovske figure, već zato jer smo ju, na ovaj ili onaj način, “iskrojili sami”. Samo smo to, u međuvremenu, zaboravili. Sjetite se, ne postoji ta “sila” koja može poništiti slobodnu volju svakog od nas, nisu planetarne konstelacije te koje određuju što će “biti”, to je, jednostavno, nemoguće. U bilo kojoj realnosti 😉 . Poanta je jednostavno u – informaciji. Koja nam pomaže da se svjesnije “zakačimo” na procese koji se događaju i da bolje njima – upravljamo.

Pa tako, svaki pun Mjesec ukazuje na vrijeme novih početaka, prateća pomrčina dodaje još deset puta veću energiju svakom tom novom početku. Koji može biti popraćen naglim rezom, velikom promjenom, i to u jednom jedinom danu. Ne nužno odmah danas, ili sutra, ali svakako – uskoro. Prije svega Ovnovima i Vagama i tim više što će veliki kardinalni križ ukazati na potrebu za nešto temeljitijim (unutrašnjim) preobrazbama kako bi se učinak promjene vidio u realnosti 😉 . Tu je i energija važnosti uravnotežavanja muškog i ženskog principa, akcije i reakcije. Drugim riječima, ma koliko neka želja ili ideja bila “suluda” vrijeme je da ju isprobate, skočite, djelujete, pustite ju u “svijet”. Učinak bi se mogao dogoditi i brže nego što mislite . Ovo, dakle, nije vrijeme za one koji čekaju, koji se boje, koji “ziheraše”, jer će ih okolnosti odvesti u prostor “sile” nad kojom neće imati kontrolu. Ali, samo naizgled. I samo zato jer ćete MISLITI kako nemate kontrolu. Bolje reći, utvarat ćete si kako ju – nemate 😉 . Neke od vas će spopadati čudne misli, još čudniji snovi, neki će se s vremena na vrijeme gubiti u prostoru i vremenu, pomiješat će se prošlost, sadašnjost i budućnost, neki će, pak, doživljavati bljeskove vječne sadašnjosti u kojoj se ovo naše linearno vrijeme čini poput smiješnog crteža.

I zato je najvažniji savjet – ne opirite se jer bi otpor mogao biti poprilično bolan. Ne zato jer nemate sreće ili zato jer ste žrtva “zlosretnih” planetarnih utjecaja već zato jer ste se isključili, ulijenili i time udaljili od onoga što vi zaista jeste. Od onoga što ste isplanirali biti pa ste u međuvremenu – zadrijemali. I to zaboravili. Energija eklipse je tu kako bi vas malo prodrmala, iz tog, naizgled bezbrižnog i slatkog sna neznanja. Šamar koji razbuđuje i kojemu ćete jednom biti zahvalni. Ako osjetite unutrašnji nemir i to “nešto” vas tjera na akciju, u bilo kojem smjeru, u tom slučaju – krenite! Vjetar u leđa imate.

Kao dar. A ne usud 😉 .