MLAD MJESEC U ŠKORPIONU: EMOCIONALNI RESTART

MLAD MJESEC U ŠKORPIONU: EMOCIONALNI RESTART

30. listopada, nešto iza pola osam navečer Mjesec će se potpuno “isprazniti”. Ovo je vrlo zanimljiv mlad mjesec, posebno za sve vas koji i inače vibrirate na nešto višoj umjetničkoj ili spiritualnoj frekvenciji, ponajprije stoga što je u elementu vode, Škorpionu te u aspektu trigona s Neptunom u Ribama.

Mlad Mjesec, astrološkim rječnikom rečeno, je konjukcija Sunca i Mjeseca na istom stupnju u istom znaku, a astronomski to je fenomen kada se Mjesec nađe između Sunca i Zemlje. Mjesec će se malo „sakriti“, noć će, stoga, biti tamnija a s obzirom da je noć nakon toga, vrijeme koje je u brojnim tradicijama, onaj dio godine kada su ljudi najbliži „onom svijetu“, svijetu mrtvih, noć uoči Svih svetih i „noć vještica“ ili Haloween, sve to je svojom simbolikom i te kako povezano s mističnim znakom Škorpiona.  Posebnost ovog mlađaka je u tome što je povezan još suptilnijim nitima s Neptunom iz Riba što bi snove moglo učiniti toliko intenzivnima da biste mogli imati dojam da su stvarni. Umjetnici; slikari, pjesnici, pisci mogli bi tih dana osjetiti posebno nadahnuće, osjećaj kad da, zapravo, „kanaliziraju“ nešto tako osobito i neopipljivo, u formu opipljivosti, kao da prenose osjećaj u obliku riječi, slike, pokreta, glazbe… Sve se može učiniti bajkovitim, prozirnim i netransparentnim a opet tako jasnim da bismo mogli imati osjećaj kako se sjećamo nekih davno zaboravljenih znanja, i osjećaja, u stvarnosti stvarnijoj i od one stvarne.

Je li java san sna ili je san realniji od stvarnosti i jesmo li zaista tako ograničeni, odvojeni, sami kako mislimo? Svatko tko postavlja ovo pitanje iznova i iznova mogao bi doći do odgovora. On, naime, nije intelektualne prirode, on je – osjećaj. Toliko kristalno jasan da vam ni ne treba potvrda, ili dokaz. Tajna se otkrila sama, onda kad je došlo vrijeme za to. I onima koji su joj se, kao bića, dovoljno otvorili. Da je mogu čuti, osjetiti – srcem. Za njih više nema mistike, nema straha, nema kraja, ni početka, jer oni znaju kako je sve u stanju mjene, a opet, uvijek je – ovdje, i – sada. Smrt nije kraj, iako se tako čini, iz druge perpektive, ona je početak, jednako kao što je i rođenje – kraj. Jednog ciklusa i početak drugog. Tek novi ugao gledanja. Novo iskustvo stvarnosti.

Neptun tako stvara ali i razbija iluzije, ovisi o tome iz kojeg ugla svijest promatra ono u što vjeruje da realnost jest. On ono kruto rasplinjuje, a svijest u fazi širenja i ekspanzije, još dublje i intenzivnije povezuje sa svime, do točke potpunog stapanja s cijelom Kreacijom.

mladmjesec3010

Mars u Jarcu u aspektu je kvadrata s retrogradnim Uranom iz Ovna; borba se pojačava, kako ona unutrašnja, tako i na našoj vanjskoj pozornici u tzv. realnom svijetu. Različite sile su u stanju frustrirajućih sukoba; one koje imaju tendenciju zadržavanja krutog i još dodatno „stvrdnjavanje“ (povratak tradicionalnim vrijednostima utemeljenim na strahu) s onima koje žele srušiti sve granice (znanosti, vjere pa čak i ustrojstva ovog svijeta kao „materijalističkog“, u svakom pogledu). Na obzorju se uzdiže nova kvantna revolucija, nova tehnologija koja će promijeniti sve, sve ono što znamo kao i ono u što smo vjerovali da je istina, nepobitna, čvrsta, materijalna istina. Sve ono što nas drži robovima ovog svijeta: vremena, materije, vladara koji njime, iz sjene, upravljaju. Uran želi slobodu, no ona se ne postiže vanjskom silom, već slamanjem vlastitih uvjerenja. Ona su jedina prepreka prema slobodi. Uvjerenje da smo odvojeni i da je jedna jedina realnost ona izvan nas je iluzija. Programski uvjerovana laž zbog koje ne shvaćamo kako je taj isti vanjski svijet simulacija, matrix koji, bez svjesti, jednostavno ne postoji. I to jest dokazana činjenica.

I zato, vrijeme je za restart, prije svega toga što je mlad Mjesec uvijek vezan uz nove početke, jer Mjesec nakon faze mlađaka kreće iznova u svoj ciklus „ophodnje“ oko Zemlje. Kad Mjesec raste, a rast će 14 dana, do faze punog Mjeseca, puni se i raste i sve ostalo. Zato je dobro postaviti namjere, emocionalno osnažiti želje, vizualizirati realnosti kakve uistinu želimo, vrlo jasno i precizno, kao da ih već živimo. Jer, to je u neku ruku i istina, u polju svih vjerojatnosti, prije nego val kolabira u česticu svijest je ta koja „drži joystick“ svačije pojedinačne unikatne realnosti. Svakog jedinstvenog pogleda na Kreaciju. Poanta je, stoga, osvjestiti svu širinu ove igre koju smo izabrali, kako bismo stekli iskustvo naših osobnih kreacija. Pa smo to smjestili u – prostor i vrijeme, i tako dali našem osobnom stvaranju – proces, tijek, ali i osobnu notu, boju, misao koja ga prati. Zato, otpustite sva ona uvjerenja koja kreiraju emocije koje ne želite, a onda i stvarnost koju ne doživljavate – vašom, pokrenite procese regeneracije na svim emocionalnim razinama, sjetite se da ste sastavni dio svega što postoji, a ne netko tko je sam, i manje vrijedan, nevoljen, razočaran, povrijeđen…

Lijepo je biti čovjek koji se polako budi, i sve više shvaća tko je uistinu. Približavanje svojoj biti i osobnoj misiji nešto je najljepše što si možemo dopustiti iskusiti. Svatko na svoj jedinstven način, i u skladu s jedinstvenim „osobnim pečatom“, talentima, osobnom „vibracijom duše“. A to jest ton i nijansa koja je jedinstvena u cijelom svemiru. Ono što zovemo realnost samo je svojevrsna podloga na kojoj ćemo utisnuti taj svoj osobni pečat. Na radost ostatka Kreacije i cijelog postojanja. 😀