MLAD MJESEC U ZAGRLJAJU URANA – IMPULS BUĐENJA

MLAD MJESEC U ZAGRLJAJU URANA – IMPULS BUĐENJA

Svaki mlad Mjesec označava energiju početaka i rasta, no ovaj, u Ovnu definitivno je poseban. Jasno je kako u astrologiji baratamo sa simbolima onih energija koje su već u nama. Ništa na nas odnekud, izvana, ne djeluje. I ne može djelovati. Mi sami reflektiramo sebe u ovoj stvarnosti. U skladu što naša sijest „vidi“, i u što um, i podsvjest – vjeruju. Astrologija nam, svojom simbolikom, pomaže osvijestiti kretanje te energije, u nekim novim smjerovima jer svijest se kontinuirano teži izraziti. A za to su joj potrebna – iskustva.

Dakle, ovaj mladi Mjesec (7. travnja u 13:20 egzaktno) ne samo što je u buntovničkom Ovnu, znaku promjena i novih početaka već je i u konjukciji s Uranom, planetom čija je simbolika više vezana uz one „više“ razine našeg bića koje su, kontinuirano u vezi s Kreacijom. Energija Urana u svojoj simboličkoj formi traži nove puteve i načine „viđenja“, one u kojima je sjeme slobode. Svojevrsnog oslobođenja od starih i naučenih obrazaca ponašanje, vjerovanja i ograničavajućih definicija. To je onaj osjećaj kad, negdje u dubini duše, znate i osjećate da ste slobodno biće. A Uran će vam pomoći da to odlučite postati i kao čovjek. Bez obzira na sve kolektivne, represivne, sustave kojima smo uvjetovani još od vremena kada smo bili mali ljudi s velikim srcem, svjesni da je sve – igra. I kada smo se, u jednoj točki, predali i povjerovali da su drugi u pravu, a ne mi.

Aspekt kvadrata Urana s Plutonom iz Jarca i trigon sa Saturnom iz Strijelca ukazuje na to da to buđenje nije, i ne mora biti jednostavno, jer, u konačnici, svako rođenje nosi u sebi i neki oblik boli. I u to vjerujemo. No, novi početak s energijom mladog Mjeseca u Ovnu, u zagrljaju s Uranom, je početak osvještavanja toga da mi zaista više ništa ne moramo, ako to ne želimo. Da nitko nikada ne može djelovati na svijest o tome tko smo, tko želimo i možemo biti. To je nešto što je uvijek i isključivo ovisilo o nama samima.

Vrijeme je za početak (pri)sjećanja. A nakon toga, dolazi vrijeme i da si zaista dopustimo biti ono biće koje cijelo vrijeme, ispod svih slojeva kolektivnih i vlastitih uvjerenja, i jesmo. Multidimenzionalno biće koje postoji (od)uvijek, i koje ravnopravno sudjeluje u kreiranju ove i svih drugih realnosti. Toliko beskrajno voljeno biće koje je samo, igre i iskustva radi, „zamislilo“ da nije voljeno. I da mu treba ljubav izvan njega. Spoznajom te ljubavi, voljenjem sebe na način pripadanja cijeloj Kreaciji naša će svijest ekspandirati u „prostor“ bez granica. To i jest naše prirodno stanje. To nam, zapravo, Uran želi reći. A ovaj nas mladi „ovnovski“ Mjesec želi na to iznova podsjetiti. Vanjska „moć“ ne vrijedi ništa, ona je samo projekcija i iluzija koju nameće strah od odvojenosti. Jedina moć je ona koju dajemo – drugima, ili sebi kao biću koje, sve što mu je potrebno, već ima.

Sjetite se. I vaš će život i ovdje biti prepun duboke unutrašnje sreće. Za koju nikada više nećete tražiti nekakav razlog „izvana“. Vi ste taj razlog. Uvijek bili, (od)uvijek jeste i uvijek ćete biti 🙂 .