NJENO VISOČANSTVO VENERA U LAVU

NJENO VISOČANSTVO VENERA U LAVU

Ona je kraljica rođenjem. Stavom. Držanjem. Kod nje je sve veliko, luksuzno i gradniozno.  Bilo da je riječ o večernjoj toaleti ili – ljubavi. Uvijek će biti zapažena jer, jednostavno, sjaji gdje god se pojavi.  Glumica koja dramatizira zbog sitnica, teatralna i zahtjevna, kao djevojčica tatina princeza koja cijeli od života očekuje da je smjesti na jedino mjesto koje joj pripada, mjesto kraljice. Kraljici, naravno, treba i kralj. On. Najljepši, najjači, najmoćniji, najbogatiji… I, dakako, dvorac. Ne makarkakav, već (opet) najveći, najljepši i najraskošniji. Ako ima svu pažnju i obožavanje svog kralja, bit će mu najbolja kraljica, ona kojom će se ponositi, ona koja će mu osigurati nasljednika i još barem dvije princeze, ona kojoj ni jedna druga nije ni do koljena. Uzvratit će mu pažnjom i obožavanjem do kraja njihovih kraljevskih života. Čiča miča gotova priča 🙂 .

No, u svijetu u kojem su kraljevstva samo za rijetke, žena s Venerom u Lavu i dalje će tražiti najveću pažnju, ne samo svih svojih “podanika”, od prijateljica pa sve do očajnika koji su godinama u nju potajno zaljubljeni. Konkurentice oholo ignorira , samouvjereno i samoljubivo se izlažući pohotnim pogledima, savršeno odjevena, još savršenije našminkana, ne skrivajući ništa od onoga što nudi, ali samo onome tko je tog blaga vrijedan. Njeni su kriteriji visoki i ni malo se ne suzdržava isticati ih u svakoj raspoloživoj prilici, a ambicije još veće. Ili se želi bogato udati ili postati predsjednica korporacije, uspješna političarka ili dramska umjetnica, pardon, prvakinja drame, jedna i jedina. Bez konkurencije.

Atraktivna je, ponosna, dominantna, teatralna. Sujetna preko svake mjere do točke da i na najmanju kritiku može uzvratiti agresijom. lako sklizne u pretjeran ponos i snobizam, neskromna je i otvoreno to pokazuje. Otvorena, velikodušna, hedonistična, voli zabave i javna okupljanja samo kako bi mogla zabljesnuti u punom sjaju i uživati u dojmu koji ostavlja na druge. Zabavna, nasmijana, dama kojoj se otvaraju vrata, primiče stolac, plaćaju računi 😉 . Sve će učiniti za položaj i status, za divljenje, i za – ljubav. Ovo su žene koje su zaljubljene u ljubav, i najmanju emociju u stanju su preuveličati do grandioznosti. Do neke – nove ljubavi 😉 . Venera u Lavu nadarena je za umjetnost u bilo kojem pojavnom obliku (ples, glumu, fotografiju, arhitekturu…) i na tom polju uglavnom nikad ne postiže osrednjost.

Treba joj muškarac koji će joj se diviti, obožavati ju, kojem će biti muza, i ljubavnica, i prijateljica. Njegova Prva Dama. Put do njenog srca posut je laskanjem, te kontinuiranim udvaranjem skupim, luksuznim poklonima. Kad je u pitanju element vatre, tu nema osrednjosti, ili sve, ili ništa. Tako je i kod ove Venere. Ili ste kapacite koji se može nositi sa zahtjevima kraljice. Ili niste. Ako jeste, od ovakve Venere imat ćete – kraljevski tretman. Ne smijete biti škrti. Kritični. Ili slabi. Jer vas u tom slučaju – nema. Erotski apetiti ove Venere su veliki a seksualna komponenta uvijek naglašena.

Muškarca s “lavljom” Venerom privlače popularne, iznadprosječno lijepe i/ili uspješne žene, one sa stilom, zahtjevne i dominantne, žene koje će ponosno pokazivati svima, od adolescenata kojima će na njih teći sline, pa do poslovnih partnera koji će, s ljubomorom, gledati na “osvojeni trofej”. Ovakav muškarac čak će, zbog izgleda, oprostiti i intelektualni deficit svoje izabranice ako se može pohvaliti nekim drugim kvalitetama 😉 .

Dakle, od 12. kolovoza, do 5. rujna 2014. Venera prelazi ekliptički isječak Lava potičući ljubavne i seksualne afere (najviše zbog aspekta kvadrata s Marsom iz Škorpiona). Ljubav je na javnim mjestima, zabavama, koncertima, u svatovima, na rođendanima. Ljubav između siromašnih i bogatih, (puno) starijih i mlađih, iznova se budi i između onih koji se znaju odprije ili su čak već jednom možda i bili u vezi (kvadrat Venere i Satruna u Škorpionu). Neke ljubavi neće izdržati kušnje, financijske probleme,  prijevare, otkrivene “grijehe” iz prošlosti. Ohladit će se. Kao da nisu ni postojale. Ova topla Venera nije ona koja skriva. Već ona koja otkriva. Izvlači na Sunce sve što se ukiselilo. I vonja na kraj. Jer već iza idućeg ugla može naletjeti na nov početak. A i to obećanje vrijedno je svakog uloženog truda u glamur kojim je njeno visočanstvo, Veneru u Lavu, po svojoj prirodi i pravu ionako uvijek okružena.