OVOLJETNO BLJEŠTAVILO SUNCA U LAVU

OVOLJETNO BLJEŠTAVILO SUNCA U LAVU

Ljeto je na svom vrhuncu. Ulaskom Sunca u ekliptički isječak Lava, 22. srpnja u 17 sati i 16 minuta, gdje se već nalaze, odnedavno planet Mars te Merkur koji će, nakon svoje retrogradne faze u kolovozu u kojoj će se iz Djevice nakratko vratiti u Lava, u tom znaku biti još prvi tjedan mjeseca rujna, počinje razdoblje sjaja, što će svaki, iole veći ego doživjeti gotovo kao samoveličajuće religiozno iskustvo.

Vrijeme je da budemo bogovi. Dakako robovi materije i materijalnog to će iskazivati kao pojačanu potrebu za samo-hvalospjevima dok će, ona profinjenija „lavlja“ energija imati želju za ekspanzijom kroz davanje, velika djela, velike i važne odluke. Merkur u Lavu potiče hvalisanje ali i grandiozne izjave, potrebu da se, na ovaj ili onaj način, bude na sceni, da se bude viđen, ili barem primjećen i izdvojen od gomile. Nekako. Nečim. Mars u Lavu, pak, kad sjaji onda – blješti, sve manje od toga ne vrijedi. Ne vidi se. Ovo je fiksan Mars zbog fiksne kvalitete ovog, po elementu, vatrenog znaka, pa je nekako „ukopan“, treba mu poticaj za djelovanje. Ali, kad krene, ne staje, i obično – pretjeruje. Većinu kolovoza Mars će biti u blizini Sunca, pa će to Sunce svakako biti još sjajnije, i još – toplije. Točnije rečeno – vruće. Sjajno. Jako. Mali Lavovi rođeni ove godine bit će bića puna energije i želje za isticanjem jer, kako znamo, Mars je Ovnovski planet i njegova energija je energija inicijative, borbe, nametanja. A to će pomalo lijenog Lava i te kako pokrenuti. Ostalim Lavovima početak njihove solarne (od rođendana do rođendana) godine mogao bi biti poprilično aktivan, uostalom, kao i cijela godina koja je pred njima.

Zadnji dan srpnja Venera će ući u Raka, a 26. kolovoza i u Lava, pa će njen boravak većinu ljeta u zračno-vodenoj kombinaciji potaknuti razigranost i emocionalnu nesigurnost koja bi mogla, zbog aspekta kvadrata Venere s Jupiterom sredinom kolovoza, ukazati i na razne oblike pretjerivanja ali i – prevrtljivosti potaknute nekim novim romantičnim prilikama. 21. kolovoza dogodit će se i pomrčina Sunca, na zadnjim stupnjevima Lava, taman nešto prije nego što Saturn iz Strijelca krene direktno, nakon svoje zadnje retrogradne faze u ovom znaku. U to vrijeme (sredina i druga polovica kolovoza) Mars i saturn bit će u aspekti vatrenog trigona, jedne pozitivne i protočne energetske konstelacije, u suglasju i s Jupiterom u Vagi, što će ukazati na povoljno vrijeme za usmjeravanje energije u željenom pravcu. Osobito ako ste pripadnik vatrenog trojstva (Ovan, Lav, Strijelac) i posebno ako ste pripremu za to napravili već ranije, u obliku planova, preliminarnih razlogovora i sl. Retrogradni Merkur će od 12. kolovoza do 4. rujna biti vrlo povoljan za sve ono što završavate i za ono što ili iznova reaktivirate ili nastavljate nakon faza zastoja. Čak i Uran u Ovnu nosi energiju neočekivanih obrata, u smislu još boljih varijanti od onih koje ste uopće mogli zamisliti. Zato ne pretpostavljajte, i ne ograničavajte se očekivanjima. Samo djelujte. Iz srži onoga što jeste, puni entuzijazma i uzbuđenja prema svemu što radite, želite, namjeravate. Tako ćete strelice koje odapnete uputiti u, po vas, najboljem smjeru.

A o pomrčini ćemo nešto više u kolovozu. Jer svaka je pomrčina važna točka zaokreta energije, novih prilika, a za mnoge i novih životnih ciklusa. Ništa „po defaultu“ pozitivno ili negativno. Svakom događaju značenje ionako dajemo mi sami. U skladu s našim temeljnim uvjerenjima. Koja baš i nisu uvijek u skladu s onim što mi, kao bića, jesmo. Nekome su njegova vlastita podsvjesna i uprogramirana u najranijem djetinjstvu uvjerenja teret. Nekome izazov. Kako god, uživajte u ljetu i iskoristite ove planetarne energije da, ako ništa drugo, barem malo narastete u vlastitim očima. Ne s razine nekakve umišljene ego veličine koja se uspoređuje s drugima, već s razine vas i svih nas kao bića čije je samo postojanje krunski dokaz naše vrijednosti. Volite sebe bezuvjetno, i bez obzira na sve ono što su vas učili da biste trebali biti kako biste zavrijedili ljubav i pažnju drugih.

Ljubav se ne zavrjeđuje. Ona je ono što sve nas i cijeli svemir drži u srcu Kreatora. Zauvijek. <3

komentara

Powered by Facebook Comments