POLJUBAC VENERE I NEPTUNA U RIBAMA

POLJUBAC VENERE I NEPTUNA U RIBAMA

Egzaltirana Venera u Ribama i Neptun, bog mora, ovih dana su u zagrljaju. Ona, sirena koja mašta o svom princu i zbog njega čini najveću žrtvu – mijenja peraje za noge, i On, Neptun, meštar obmane, kralj iluzije, Otac Duše 🙂 . Ova Venera zna za ljubav iznad i mimo svih tjelesnih ograničenja, negdje duboko u sebi sjeća se ljubavi koja nema ni uvjet, ni granicu, ni kraj… Ali to je proživjela i doživjela u jednoj drugoj realnosti, koje se većina nas ni ne sjeća 🙁 . Zato će lako posrnuti u svijetu u kojem se tjelesnom daje prednost. Zato će potajice ljubiti, i kao već odavno zrela žena, poput tinejdžerice, nekog koga pošteno nije ni upoznala. Grubost ovog svijeta previše je za njenu tankoćutnost. Zato nerijetko njime hoda ranjena. Ali nikada bez nade. U Njegov dolazak. 

Ova Venera će ili godinama biti sama, maštajući o savršenoj, bezuvjetnoj ljubavi ili, putem kroz život, poljubiti mnoge žabetine, vjerujući ali baš svaki puta da će se, kad dođe vrijeme, ta krastača od muškarca pretvoriti u njenog princa. Ona se ne zna i ne može oduprijeti nastljivcu ali će, jednako tako, iskliznuti kroz prste kakvom kontrol-freaku. Ona je mornareva žena koja čeka, danima, tjednima, mjesecima i godinama svoju ljubav. Ona je i kutrizana koja živi iluziju ljubavi, prodajući svoje tijelo. Čiste i netaknute duše i srca djevojčice. Jer, žena s Venerom u Ribama uvijek ostaje djevojčica. Nezrela, razmažena, zahtjevna, osjetljiva ili, pak, ona koja ima samo njoj znan svijet u koji nitko, ali baš nitko (uključujući i njenog vlastitog muža) nema pristup 😉 . Ona je žena koja sve zna, jer sve – osjeti. Na daljinu. Dušom. Pušta vas da ju lažete jer vas prihvaća takvima kakvi jeste. A kad vam laže, vjerujte, sebe laže još i više.

I tako…ta i takva Venera doplivala je do Neptuna, u Ribama. Zagrljaj je to u kojem se potpuno izgubila stopivši se sa svom ljubavi ovog i drugih svjetova. Ili je, pak, počinila preljub u svojim mislima. Činilo se tako stvarnim. Što i jest bilo. Ali u nekom drugom Svemiru, i nekom drugom Univerzumu. Otplovila je ova Venera daleko od predvidive sadašnjosti, napornog šefa, distanciranog muža ili dečka. Srela je bivšu ljubav, ili buduću, svejedno. Dovoljno za iznova oživjeti Ljubav. Dovoljno za odjenuti najljepšu haljinu. Stati na potpetice od 20 cm. I biti Žena. Ako, naravno, ovakvu Veneru prati samopouzdanje i spoznaja o vlastitoj veličini, i vrijednosti. Ali ako ne, zbog vlastitih iluzija isplakat’ će oceane suza. Opet. No, ovoga puta čvrsto će se sama sebi zakuniti kako On toga nije vrijedan. Ili ipak jest? Tko će znati… Pa će, u očaju, iznova posegnuti za kakvim porokom kojemu se godinama bezuspješno otimlje. S druge strane, razmišlja Ona, možda je bolje napisati pjesmu, naslikati sliku, ili tekst o Veneri u Ribama 😉 .

Jer, ruku na srce (jedini organ koji ovakva Venera poznaje) – njena ljubav jednostavno ne poznaje granice između svjetova 😉 . A vrijeme je za nju – nulta kategorija.