PUN MJESEC U STRIJECU: Kako promijeniti prošlost

PUN MJESEC U STRIJECU: Kako promijeniti prošlost

Djetelina s četiri lista ne donosi sreću sama po sebi već zato jer većina nas VJERUJE da je tako. No, priču o ovom punom Mjesecu možemo početi i ovako: svatko ima svoju istinu, koja počiva na unutrašnjim uvjerenjima. Većina uvjerenja su više-manje kolektivna i ne dovode se u pitanja (gravitacija primjerice), no, moći se proširiti onkraj nekih kolektivinih uvjerenja donosi veliki osjećaj individualne slobode. A simbolika Strijelca (znaka u kojemu je Mjesec, u opoziciji sa Suncem u Blizancima) je upravo to – širenje i sloboda. Zahvaljujući aspektu  trigona s vladarem Strijelca, Jupiterom u Lavu, “strijelčev” Mjesec može imati osjećaj da mu je samo nebo granica, pa čak ni samo nebo :D.

Promjenjive kvalitete, i Strijelac, i njemu suprotni Blizanci, znak s kojim ovaj pun Mjesec u Strijelcu komunicira putem aspekta opozicije, osim sa Suncem, i s planetima Merkurom i Marsom, ukazuje na mogućnost – tisuća mogućnosti, bez konkretnog smjera i cilja. Otvaranje do sad potpuno nepoznatim konceptima, novim načinima gledanja na stvari. I to je lijepo. Jer Svemir se voli širiti. U svim pravcima. No, u jednom trenutku (ove vječne sadašnjosti) nositelj energije djelovanja, može biti samo jedan.  Jedna misao. Jedna namjera. Jedan izbor. Ako ih je mnoštvo, u konačnici sve ostaje na – Neptunu. Iluziji. Ne zaboravimo da ovaj pun Mjesec u Strijelcu prati i aspekt njegova kvadrata s Neptunom u Ribama. Kvadrat je odnos napetosti. Na relaciji elemenata. Element Vatre (entuzijazam) “kontra” elementa vode (mašta) mogu odvesti u smjeru žestokih (samo)zavaravanja. I to ne čak u odnosu na ono “realno”.  Jer to isto “realno” postoji samo u svjesti svakog od nas ponaosob. Već u odnosu na puteve koje je naša duša, naše “više ja” zamislilo. Dakako, svaki izbor negdje u nekoj simultanoj i paralelnoj realnosti može biti “manifestiran”. Sve što možemo zamisliti ostvarivo je. Ako ne “sada” i “ovdje” a onda na nekoj drugoj vibraciji postojanja. Onaj tko se svjesno može prebacivati s jedne na drugu, treću, pedesetu, tisućitu…to zna, no, većina nas koji osjećaj linearnog kontinuiteta svijesti održavamo kroz ono što zovemo – protok vremena, teško da može procesuirati toliko istovremenih informacija. Zato se i držimo – jedne. I zato su uvjerenja u ono moguće najvažnija stavka svake (i svačije) realnosti.

S pratećim aspektima ovog punog Mjeseca nekima će se činiti kako je sve moguće. Neki će se malo izgubiti u odnosu na ono što jest i ono uistinu jesu. A to je uvijek povezano jedno s drugim. Pa će si umisliti da su nešto drugo. Ono što od njih očekuje partner, obitelj, šef ili neka kolektivna grupa istomišljenika da bi trebali biti. Lijep je osjećaj biti uljuljkan u sigurnosti krda. No evolucijski poptuno besmislen. Ako već ne stagnacijski, a onda u svakom slučaju odražava svojevrsnu lijenost. Jer lakše je pokupiti tuđa uvjerenja, nego sustavno graditi vlastita. To i jest razlog zašto su doživljaji realiteta nekih skupina tako arhaični. I nabijeni frustracijom. Jer pojedinci koji ih čine copy-pastaju kolektivno uvjerenje kao svoje vlastito. I čudom se čude zašto svi ostali ne misle (i ne osjećaju) isto. Osjećaj uvijek prati misao, a misao nastaje iz uvjerenja, iz davanja nekog predzaka nečemu, iz vjerovanja u nešto. Ili ne vjerovanja, svejedno.

I zato, za kraj, nekoliko malih “savjeta”: ne budite brzi i nepromišljeni. Sva nezavršena prošlost koja ovih dana bude iznova isplivala na površinu samo znači priliku da ju, u sadašnjosti, obradite i procesuirate drugačije. Kad ju pogledate iz drugog ugla, onda više ni nemate istu prošlost ;-). Poigrajte se malo u umu s tom zamisli. S tim uvjerenjem.

Dopustite li si drugačiji pogled na ono “prije” tada će vam i ovo sada izgledati potpuno drugačije.

A ono “sutra” to i biti. :-).