RETROGRADNI SATURN U STRIJELCU: KOLIKO JE STVARNOST ZAISTA STVARNA?

RETROGRADNI SATURN U STRIJELCU: KOLIKO JE STVARNOST ZAISTA STVARNA?

Iduća četiri i pol mjeseca planet Saturn prolazi svoj retrogradni ciklus kroz sazvježđe Strijelca. Naizgled će ići „u rikverc“ a s njim i sve ono što ovaj planet svojom simbolikom dotiče. Prije svega, znamo kako sam Saturn ni na koga nikako ne utječe ;). Riječ je o refleksiji a ne utjecaju. Naime, svatko od nas ima u svojoj strukturi energetske obrasce Saturna (strah, kočenje, potrebu za strukturom, odgovornost…) i ti se obrasci u nekom trenutku aktiviraju privlačeći u našu stvarnost specifične događaje (manifestacije) koje su nam važne kako bismo doživjeli iskustvo, „provukli“ ga kroz naš sustav i integrirali. Nekada su to lijepa iskustva, ponekad i ona manje lijepa. Ali u svakom slučaju evolucijski nužna. Saturn je i opiranje, tradicija, zadržavanje postojećeg i strah od promjene. Zato je potrebno i poneko bolno iskustvo kako bi nam privuklo pažnju. U osobnom horoskopu on uvijek predstavlja onu točku (područje života) u kojem se najviše opiremo i koje nam je, samim tim, i najbolnije. Saturn je i osjećaj samoće, nedovoljne voljenosti, prihvaćenosti i vrijednosti. On stoji iza iluzije odvojenosti, on je „ruler“ ovog Matrixa u koji smo svi uronjeni i u kojem se osjećamo mali, sami, uplašeni i, uglavnom, nesretni. Jer očekujemo da nas nešto „izvana“ učini sretnima, treba nam uvijek razlog za sreću. U svijetu izvan nas. I upravo u tome je začarani krug Saturna. Jer, nema tih novaca, tog uspjeha i vanjskog bogatstva koje nas može učiniti sretnima. I potpunima. To je tek iluzija nad iluzijama. I to vam može potvrditi svatko tko se domogao materijalnog blagostanja. U konačnici, nije sretan. I ne može biti. Jer osjećaj odvojenosti i dalje ostaje.

Saturn je i vrijeme i ono što doživljavamo kao prostor i materija. I to je, dakako, iluzija. Projekcija uma koji na ovoj, linearnoj i dualnoj frekvenciji takozvane stvarnosti na kojoj operira svijest, sve doživljava u slijedu, jedno za drugim. A to je, dakako, isto iluzija. Ruler Matrixa drži ljude u uvjerenju da hodaju po „crti“, od „jučer“ prema nekom hipotetičkom „sutra“ zbog čega većina njih većinu života nije svjesna – sadašnjeg trenutka, jedinog koji zapravo postoji. Jer se um prosječnog čovjeka uglavnom mislima zadržava u „jučer“ ili „sutra“. A u tom „jučer“ i „sutra“ uvijek ima strahova, problema, frustracija… Ponovno poistovjećivanje s iluzijom. I nazivanje te iluzije – realnost.

Zaborav da je sve ovo san, putpuna nesvjesnost sanjanja može se usporediti s onom kad spavamo, i sanjamo, jer ni tada (osim ako lucidno sanjamo) jednostavno nemamo pojma da sanjamo. Uživljeni smo u tu, istina nešto drugačiju realnost, kao da je stvarna. Tek buđenjem shvaćamo kako smo – sanjali. Buđenje iz ovog sna u kojem nas čvrsto drži „Matrix Lord“ Saturn dođađa se na dva načina. Smrću ili spoznajom da sanjamo, u samom snu. Ili kako ga većina zove – realnom životu :D.

I kakve sad veze ima retrogradni Saturnov ciklus kroz Strijelca iduća četiri i pol mjeseca? „Spavačima“ donosi energije – privlačenja pažnje, vraćanjem na neke nezavršene poslove ili situacije, posebno onima koji ih uporno izbjegavaju. I posebno Strijelcima i vama s podznakom u Strijelcu. Neke od tih energija i pratećih iskustava mogu biti doživljeni i kao vrlo ograničavajući, ili teški. „Loši đaci“ dat će sami sebi „packe“.  Samo kako bi se podsjetili na ono što već, u svom multidimenzionalnom i bezvremenskom biću znaju ;-).

Onima, pak, koji polako hvataju konce ovog „Saturnovog holograma“ može još više dokaza kako su u pravu. Vrijeme (prošlost/sadašnjost/budućnost) moglo bi biti sve manje „čvrsto“. I sve manje linearno. Svijest se može projicirati prvo na posljedicu pa na uzrok. Mnoštvo Deja-vu-a (onog „već viđenog“) a zapravo, u realnosti neopterećenoj linearnim, pregršt onoga svega što se događa u isto (i jedino) „vrijeme“. Sada. Iskustvo „vidovitosti“ je tek nakratko skok svijesti, ne u „budućnost“ već u to – sada. U kojemu je – sve. I „jučer“ i „danas“ i „sutra“. I to bi mogla biti vrlo zanimljiva iskustva. Manje “realna” ali ipak realnija od onih najrealnijih ;-).

Dolaskom Saturna u aspekt kvadrata s Neptunom u Ribama (u lipnju, srpnju i kolovozu ove godine), te čvrste (Saturnove) granice mogle bi se još više otopiti. Oni koji spavaju i ne znaju da spavaju realnost može izgledati toliko nesuvisla, kaotična i nepravedna (na osobnoj i/ili kolektivnoj razini) da ih to može poprilično uzdrmati. A to, dakako, i jest cilj. Razočarenja, afere, gubici, materijalni i svaki drugi (ne zaboravimo da ovaj Saturnov retrogradni ciklus prati i aspekt kvadrata s Jupiterom iz Djevice). Očekivanja da svijet izvana bude bolji i više po vašoj mjeri vodi , s vremenom, u popriličnu frustraciju a onda i u malo žešću patnju. Vjerovanje da ste vi u svijetu a ne svijet u vama, i projekcija vaše svijesti, glavni je ključ ljudskog „pada u materiju“, i zarobljenosti u ovom 3D hologramu. A sve samo zato jer prosječan čovjek više sluša um a manje – srce. A upravo je srce onaj dio nas koji je kontinuirano povezan s našim multidimezionalnim bićem. Srce uvijek zna. Jer ima informacije „iz prve ruke“.

I tako, krećemo polako u novu fazu, koja će svakako kulminirati s pomrčinom Sunca 1. rujna u Djevici. I koja će se dogoditi pod okriljem aspekta kvadrata s Marsom i Saturnom u Strijelcu. I opozicije s Neptunom u Ribama. A nakon nje, definitivno ništa više neće biti isto… 😉