"RING OF FIRE" - TOTALNA POMRČINA SUNCA 20. OŽUJKA 2015.

“RING OF FIRE” – TOTALNA POMRČINA SUNCA 20. OŽUJKA 2015.

Na proljetnu ravnodnevnicu (ekvinocij), 20. ožujka, Mjesec će u svom prolasku između Zemlje i Sunca zakloniti Sunce, u prijepodnevnim satima. Iako će ukupno trajati oko dva sata, sam vrhunac pomrčine trajat će oko dvije i pol minute a utjecaj, u astrološkom smislu, i do dva i pol mjeseca nakon. Moći ćemo ju vidjeti iz većine europskih zemalja pa tako i iz Hrvatske. Isti dan, točnije večer, 15-tak minuta prije ponoći počinje proljeće, ulaskom Sunca u ekliptički isječak sazvježđa Ovna.

U tradiciji, eklipse ili pomrčine Sunca nisu na dobrom glasu, vezane su uz padove moćnih carstava i smrti poglavara. Simboliku nalazimo u Mjesečevom zaklanjanju Sunčeve svjetlosti i, privremenom, mraku i tami koja prethodi promjeni, i novom svjetlu. No, nikada simbolika novih početaka nije bila tako jasna  i nedvosmislena. Istina, zadnja takva dogodila se na samom prijelazu iz jednog u drugo tisućljeće, 1999. godine i znamo koliko se svijet od onda promijenio, u odnosu na neke globalne događaje unatrag 15-tak godina. Najava kraja i novog početka koju u svom “informacijskom kodu” nosi ova eklipsa nije samo zato jer je zima “mrtva” i rađa se novo proljeće, taj prirodni ritam događa se svake godine, već zato što ovaj mladi Mjesec “pada” na zadnji stupanj Riba a, u astrologiji, zadnji stupnjevi nekog znaka simboliziraju krajeve, ali i krizne situacije koje, nerijetko, moraju postići maksimum svoje napetosti kako bi se nova energija konačno oslobodila. Mlad Mjesec tradicionalno je vezan uz nove početke, uvijek, svakog kalendarskog mjeseca dobro je započeti nešto novo na mlad Mjesec no, s druge strane, pomrčina ukazuje na energiju promjene, iznenadne i neočekivane, u kojoj nije dobro saditi sjeme očekivajući povoljan rezultat.

Ribe, pak, u svojoj simbolici, zajedno s vladajućim planetom Neptunom sklone su iluzijama, skrivanju i sakrivanju. Kako istine, tako i svih blaga koja, nerijetko godinama leže netaknuta na nekom dnu. Oceana ili duše, svejedno je. S druge strane, potencijal iscjeljivanja koji je utkan u energetiku Riba nema ni jedan drugi znak. Kao i empatiju kao jedinstvenu sposobnost emocionalne i intuitivne spoznaje onog – jednog. Žrtva, pasivnost, odgađanja i čekanje da nas nešto potakne na odluku ili da se (ona famozna konstrukcija) “osiguraju uvjeti ” za promjenu, novi iskorak, novo iskustvo. Riba bačena na žal, bespomoćno će, hvatajući zrak umjesto vode, umirati. Satima i danima…Tjednima, mjesecima i – godinama… No, efekt pomrčine može se smatrati efektom izbacivanja strijele. Točnije, njenim povlačenjem unatrag kako bi dobila na ubrzanju. To je taj dio koji će ova pomrčina ostaviti u svakom osobnom horoskopu, na posebnom mjestu, u posebnoj točki u kojoj je promjena nužna. No, tek nakon što se na grub i brutalan način suočimo s posljedicama nekih višegodišnjih iluzija.

Slična konstelacija, pomrčina u Ribama, dogodila se 1997. godine. Sjetite se, vi nešto stariji, što Vam je u to vrijeme bila glavna tema. Što ste nakon toga započeli, pokrenuli, što se promijenilo. Čini se da se, na neki način, vraćate na početak iste te teme, 18 godina kasnije. “Mrak” donosi mogućnost da napokon prihvatite ono što dugo skrivate i od samih sebe. Okolnosti će vas, na ovaj ili onaj način, natjerati na to. Zato je vrijeme pomrčine dobro za završetke. A vrijeme poslije nje za – početke. Nove novcate. Koje gradi ono “novo ja”, oslobođeno tereta prošlosti. Onako kako smo ju do sada vidjeli. Od trenutka kada ju pogledamo na neki drugi način, to onda više ni nije – ista prošlost. 😉

Sve ovo prati i egzaktan kvadrat plutona i urana na 15 stupnjeva jarca/ovna. Neke će se promjene događati tom brzinom da bi vas mogle iznenaditi. Preformulirat ću: vi biste mogli sami sebe iznenaditi brzinom vaših skokova u neke nove realnosti, nove situacije, nove poslove, nove veze, nove zemlje… Jer, trigon Urana s Jupiterom otvara nove mogućnosti širenja, ekspanzije, donoseći pozitivno ozračje za sve ono vezano uz nova znanja, visoko-obrazovne institucije ili – odlazak u inozemstvo. U svakom slučaju, vrlo brzo otvorit će se neke nove priče i situacije i preusmjeriti vas u nekom sasvim novom pravcu, no, tek, naravno, kad u potpunosti zatvorite sve ono što vas je, zbog vlastitih iluzija, do sada u tome sputavalo.

Kolektivno gledano, čovječanstvo jest na pragu većih promjena, neke će paradigme biti srušene na  možda čak i grub i brutalan način, ali to je nužno kako bi se aktivirao potencijal iscjeljenja čovječanstva i otvorio prostor za nove globalne odnose; gospodarske, tehnološke, monetarne, znanstvene i postavio temelj za neku novu civilizaciju. Zato je važan pomak u svijesti svakog čovjeka ponaosob. Promjena percepcije svijeta i jednog jedinog čovjeka, mijenja cijeli taj isti svijet. U to nemojte ni malo sumnjati.

2016.-te godine puno toga će izgledati drugačije.  Čovjek je sve više spreman prihvatiti informacije koje nadilaze dosadašnju materijalnu i linearnu prostor-vrijeme percepciju svijeta i realnosti. Nije li uzbudljivo živjeti u svijetu koji se toliko mijenja svakim promijenjenim pogledom na njega svakog čovjeka ponaosob? Apsolutno jest. Godine koje dolaze to će više nego jasno potvrditi. Ionako ih “kreiramo” u jednom vječnom – sada, zato se ni ne moramo bojati “budućnosti”. Ona je već tu. I sada. 🙂

komentara

Powered by Facebook Comments