SLOBODA PUNOG MJESECA U VODENJAKU

SLOBODA PUNOG MJESECA U VODENJAKU

Pun Mjesec u Vodenjaku 10. kolovoza oko 20:09h postiže točku opozicije sa Suncem na 18 stupnjeva Lava. Simbolika vodi u područje oslobađanja od identifikacije s egom, u polje onog dijela nas koje možemo zvati “više ja”. Razumijevanje da je vrijeme otpuštanja svih okova, kočnica, strahova koji nas priječe u dostizanju punog potencijala našeg bića, onoga što jesmo onkraj vremena i prostora, u malom djeliću ove linearnosti s kojom smo se toliko saživjeli da ju uglavnom diživljavamo neprijateljskom u odnosu na želje i očekivanja našeg uma. Lav simbolizira ego, “Ja” princip, uvjetovanu ljubav, luksuz i pretjerivanje svake vrste. Vodenjak, pak, princip kolektivnog, zajedničkog dijela nas koje je povezano sa sveukupnom Kreacijom, bezuvjetnu ljubav, oslobađanje od svih okova a posebno onih koje smo nametnuli sami sebi, vežući se za stvari, zabludjeli u iluziji identifikacije s materijal(ističkim)nim dijelom našeg bića.

Informacija koju nosi pun Mjesec u Vodenjaku tiče se slobode i oslobađanja. Od iluzija, straha, vezanosti, od realnosti kojoj ne možemo vjerovati, od okolnosti na koje ne možemo utjecati i još mnoštva toga što je uzrokom kontinuirane patnje. Frustracija je jednako tako jedan oblik patnje, gradacijski možda nešto niži ali svakako jest patnja. Patnja u kojoj “ego-ja” spoznaje ograničenja, tzv. negativne utjecaje situacija i drugih ljudi u odnosu na vlastite želje i očekivanja. I što je frustracija veća, problem je iz dana u dan sve veći. Samo zato jer smo uvjetovani vjerovanjem da – nemamo moć. Utjecaja i promjene naše vlastite stvarnosti. I zato je ovo vrijeme iscjeljenja tih i takvih duboko usađenih vjerovanja koja nam do te mjere ograničavaju percepciju realnosti da se osjećamo potpuno bespomoćno. Ili ljutito. Što je ipak za nijansu bolje od potpunog potonuća i očaja.

Nadrasti i premostiti (transcedentirati) ulogu žrtve u ulogu kreatora veliki je korak. I jedan od najvažnijih. Za to trebamo ući duboko u onaj dio sebe koji, unatoč svemu, svim okolnostima, zna tko smo. I zašto smo ovdje. Ta spoznaja proširit će nas u ljubavi bez ikakvih uvjeta. Za bilo koga. I bilo kada. Uključujući i nas same. Jer od nas sve počinje. I završava. Pardon, ne završava 😉 . Nikad, zapravo, ne završava. Samo mijenja oblik, i scenografiju. U jednom vječnom – sada. U prirodi je svake svijesti da kontinuirano promatra kreaciju koje je dio, iz svih uglova. Istovremeno. I s ljubavlju.

Pun Mjesec je otpuštanje. I preobrazba. Svojevrsno novo rođenje. Otpustite u ove dane sve strahove, očekivanja, zamjeranja, tuge i otpore. To nije teret koji morate nositi. Iskoračite oslobođeni svega onoga što ste, mjesecima ili godinama sami sebi nametnuli. I znajte tko ste: svjetlo i ljubav. Biće vrijedno poštojanja. I ljubavi. Jer je iz ljubavi i kreirano. Krenite tako da ćete ju, za početak dati sebi. A onda će se spontano prelijevati i na druge. Bez ikakvog truda i namjere.

Kad shvatite da vi jeste ljubav, ljubav će vam, u svim oblicima, dolaziti sama 🙂 .