URAN I PLUTON U KVADRATU: SVIJET VIŠE NEĆE BITI ISTI

URAN I PLUTON U KVADRATU: SVIJET VIŠE NEĆE BITI ISTI

Od 2012. godine planeti Uran i Pluton bili su ukupno sedam puta u egzaktnom aspektu kvadrata koji potencira napetost i neravnotežu u odnosu na ono što ova dva planeta simboliziraju. I sada, u ožujku 2016. od egzaktnog kvadrata dijeli ih nešto malo manje od dva stupnja, što ukazuje na to da će se  tijekom cijelog razdoblja od 2011. do kraja travnja 2017. godine osjećati ovaj utjecaj, prije svega globalno jer ipak je riječ o trans-Saturnovcima. Ne slučajno, to koindicira i s mayanskim kalandarom koji je, sjećate se, 21. prosinac 2012. godine označio kao „breaking point“, svojevrsni „smak“ starog svijeta i početak novog, ne, dakako u jednom danu, ali „brojčanik“ je, bili mi toga svjesni ili ne, na neki način – krenuo od nule 😉

Pa tako, Pluton u Jarcu, između ostalog, simbolizira sve one sustave moći kojima odgovara potojeće stanje i u tom će smislu, kako bi ga zadržali „stegnuti omču još više“. Tu ulaze svi centri moći, financijske, korporativne, rekla bih i političke ali neću jer politika i političari ionako su samo produžena ruka ovih prvih. S druge strane, simbolika Urana je bunt a kad je u Ovnu, onda je protuteža ovoj prvoj strani riječ – revolucija, u svakom smislu. Revolucija u znanosti; stare paradigne, zahvaljujući nekim novim revolucionarnim otkrićima, zamjenjuju okoštale sustave koji već godinama, iz akademskih razloga (kao i iz onih koji su, opet, vezani uz centre moći, tj. financiranja) ignoriraju nove ideje i  teorije. Jedna od njih već je izbila na svjetlo dana, ona o dokazanom postojanju gravitacijskih valova. To će pratiti promjene i u tehnologiji, u svim područjima života, no ključno je „slomiti Plutona“. A Uran u Ovnu to može. Ako treba i na šokantne načine, uključujući i poneku prirodnu katastrofu većih razmjera koja će jasnije nego ikad pokazati koliko su ti „centri moći“ zapravo – nemoćni.

Sve će se promijeniti; vjera (vjere), globalno gospodarstvo, monetarni i porezni sustav, medicina, znanost…, jer tajne koje Pluton skriva od očiju „običnog puka“ moraju izaći na vidjelo. Centri moći već odavno znaju da postoji život u Svemiru, znaju i da postoje druge inteligentne vrste, znaju i to da je rak izlječiv kao i da nam već odavno ne trebaju fosilna goriva, niti „žice“ za struju.  Ultimativna sloboda koju simbolizira Uran u Ovnu, nasuprot svim Plutonovskim kontrolama, i manipulacijama, i represijama. Simbolični sraz ove dvije potpuno različite energije ali istog, kardinalnog, principa vodi u potpunu preobrazbu, regeneraciju, ili u – uništenje. Činjenica jest da – nema natrag. Kada se počnu rušiti giganti i konglomerati (države, kompanije, ali i paradigme i kolektivna vjerovanja) poput kula od karata, tada će ljudima postajati jasnije da ovo jesu porođajni bolovi rađanja nekog novog svijeta, svijeta u kojem je sloboda pojedinca da bude ono što jest, ispred svakog drugog interesa. I kada svaki pojedinac bude počinjao shvaćati svoju vlastitu i multidimenzionalnost svih drugih ljudi, tek tada će život na ovoj Zemlji biti u potpunosti vrednovan kao dragocjeno iskustvo. Kada se ljudi budu počeli sjećati tko su zapravo tek tada će biti spremni skinuti okove svog dragovoljnog zatočeništva.

Uran nosi promjenu kolektivne svijesti, revoluciju percepcije stvarnosti, ne na način kako “bismo trebali” i kako “moramo” nešto vidjeti, znati i vjerovati, već u odnosu na to tko smo, kao osobe, i bića, dakle unikatno i jedinstveno. Potpuno svjesno “pretvaranje” vala u “materiju”, i samim tim, višu dimenziju iskustva spoznaje da nismo mi u svijetu, već da je svijet u nama. 😉

U konačnici, i pomrčina Sunca 8. na 9. ožujka, u Ribama, u blizini Neptuna, zahvaća kvadrat sa Saturnom u Strijelcu. Vrijeme je da se skine još poneki veo iluzije koju uredno, desetljećima i stoljećima, održava strah kao posljedica neznanja, da se smakne još poneka krinka lažnih identifikacija nametnutih od lažnih „zaštitnika“; religije i države. Nitko nas ni od koga ne treba zaštititi. Samim tim što postojimo, „po defaultu“ smo zaštićeni, i voljeni.

Još kad bismo sami u to povjerovali, gdje bi nam bio kraj 😉 🙂