VELIKI KARDINALNI KRIŽ

VELIKI KARDINALNI KRIŽ

Nakon pomrčine Mjeseca 15. travnja, evo još jedne važne planetarne konfiguracije. Veliki kardinalni križ (23. i 24. travnja) obuhvaća 4 planeta u znakovima kardinalne kvalitete (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) u međusobnim kvadratima/opozicijama. U “igri” su sva 4 elementa (vatra: Ovan, voda: Rak, zrak: Vaga i zemlja: Jarac) što ovu konfiguraciju čini vrlo specifičnom, u energetskom smislu. U svakom od ovih kardinalnih znakova počinje novo godišnje doba (proljeće s Ovnom, ljeto s Rakom, jesen s Vagom i zima s Jarcem) što je jasan simbol toga da ovaj planetarni međuodnos prije svega donosi ubrzanje te da najavljuje podizanje vibracije, kako na kolektivnoj, tako i na osobnim razinama.

Uran je u Ovnu, Jupiter u Raku, Mars u svom retrogradnom hodu u Vagi a Pluton u Jarcu, svi na 13 stupnjeva svakog od tih znakova. Uran u Ovnu je pobuna, zaokret, promjena, kako protiv represije korporacija i svjetskog bankarsko-monetarnog sustava (simboliziranog Plutonom u Jarcu), tako i kontra svih lažnih identifikacija, prije svega onih nacionalnih, jer Uran je stanovnik Svijeta, žitelj Svemira, i ne mogu mu se prodati priče o ratovanju u tuđoj zemlji da bi se branila vlastita. Tu je i slabi Mars u Vagi, ukazujući na to da nema više te sile koja može spriječiti slobodno razmišljanje, koja može zaustaviti probuđenog Čovjeka, onoga koji je spoznao i sve više spoznaje kako ga samo vlastiti strahovi i vlastito neznanje drže podalje od izvora svakog obilja. Koje mu po pravu samog Postojanja pripada.

I tako, stiže nam još jedan val ubrzanja, koji otvara prostor podizanju vibracije svijesti za promjene koje dolaze. Osobno, i kolektivno. A sve kako bismo spoznali tko smo zapravo. Nakon ovoga sve je moguće, pa čak i transformacija u kojoj u trenutku potpuno jasno i nedvosmisleno shvatite kako uopće niste onaj/ona koji/koja ste mislili da jeste većinu svog dosadašnjeg života. Jer, otvaraju se vrata prisjećanju na to tko smo. Kao i na to da nismo jedini. Ali smo definitivno – posebni. Odluka da se odvojite od cjeline i zaboravite tko ste, kako biste to na najteži mogući način, u mraku zaborava i neznanja konačno jednom spoznali, vrijedna je svakog divljenja. Oduhoviti materiju, kakav genijalan zadatak. Težina dostojna najboljih. Samo za – majstore svih ograničenja :). A najviše onih koje postavljemo sami sebi kao – najveća ograničenja.

Nije, stoga, ovaj “veliki križ” nešto što će nas dodatno ograničiti, nešto, kako ono ljudi vole reći – “negativno”, iako će, htjeli-ne htjeli biti i nekih negativnih efekata. Ali samo naizgled. Jer, prosječan čovjek samo promatra izdvojeni događaj, dajući mu “pozitivan” ili “negativan” predznak, u skladu s osobnim sustavom vjerovanja. Događaj sam po sebi je neutralan. Ni plus, ni – minus. Jer, ruku na srce, ono što je u dosegu naših osjetila je ipak vrlo mali dio od svih ukupnih informacija, razloga, uvida, uzroka koji prate neku situaciju. Mi ju u našoj osobnoj realnosti “dekodiramo” na način koji se uklapa u ono što mislimo da jesmo. I ono što mislimo da svijet koji nas okružuje – jest. U konačnici, on to i jest, savršeno u skladu s onim što mi o njemu mislimo. 😉

Dakle, negdje će se oslobađati napetosti, negdje dogoditi kakve nesreće, negdje možda i potresi. Negdje, pak, kolapsi i urušavanja. Sustav je neizbježno načet i ne može više funkcionirati na isti način. A “problem” ne može biti riješin na način na koji je i stvoren (kako bi to lijepo rek’o A. Einstein). Ostaje nam graditi novo, a da bi nam to pošlo za rukom, trebamo svjesno spoznati tko smo zaista. Tada nam se više neće omaknuti neki drugi grabežljivački sustav, utemeljen na moći i iskorištavanju od strane minorne manjine ostatka prirodnih Zemljinih resursa, uključujući i većinu ljudske populacije. Zato ubrzavamo. Zato mijenjamo paradigme osobnih vjerovanja. Zato će nas ovo ubrzanje i potaknuti da i mi malo – ubrzamo. Želimo li uhvatiti “vlak promjena”. I probuditi se kao nova, svjesnija bića. 🙂
U konačnici, sami biramo kako ćemo i kamo dalje.