VENERA U STRIJELCU: SPONTANA I RAZIGRANA

VENERA U STRIJELCU: SPONTANA I RAZIGRANA

Jedan dio nje uvijek ostaje djevojčica. Ne ona razmažena, “tatina curica” koja uvijek treba nekog “taticu” i njegovu kreditnu karticu, već ona djevojčica koju spontanost kojom zrači čini mlađom nego što jest a znatiželja i strast vuku ju u najudaljeniji kutak svijeta zbog ljubavi. Pa čak i one zabranjene. Ženi s Venerom u Strijelcu nedostižna i/ili zabranjena ljubav vrijedna je svake žrtve. Zato, takva slobodna kakva jest, teško i opstaje u konvencionalnim odnosima. Uloga kućanice i majke jednostavno nije za nju. Prijateljica ili ljubavnica da, supruga jedino ukoliko joj ta “titula” ostavlja dovoljno prostora da bude ono što jest. Razigrana. Neovisna. Brbljava. I brutalno iskrena.

Živih boja i “nakinđurena” i u zrelim godinama, što, ruku na srce, samo ovoj Veneri pristaje, na većini drugih žena iste kombinacije bi bile gotovo užasavajući kič. No ona nosi unikatnu sebe u svakom modnom dodatku. I zato se sviđa muškarcima. taj njen neuhvatljivi dio koji će uvijek željeti ono što – nema. Svaki muškarac koji želi biti s njom mora računati na još barem dva “konkurenta”: bivšeg neprežaljenog dečka i budućeg, onog iz mašte 😉 . I zato ju nemojte vezati, pobjeći će vam. Makar u mašti. I dok uhodanom mehanikom obavlja sve zadatke prosječne domaćice, imat ćete osjećaj kako je cijelo vrijeme odsutna duhom. I kako je, zapravo, nikada niste uistinu “posjedovali”. Vjerujte, ni niste.

Sve do 10. prosinca Venera u Strijelcu donosi energiju “ljubavi na daljinu” i ukazuje na potrebu za slobodom u odnosima , posebno onima kojima dominiraju kontrola, strah i uvjetovanost. Idealizam novih početaka, ljepotu različitosti, razigranost, možda malo i dekadencije, posebno stigmatizirane u sredinama u kojima riječ tradicija ozbiljno koketira s nekim oblikom diskriminacije. Nekoga. Ili nekih. Onih drugačijih uglavnom. Kod ove Venere, takvi jednostavno ne prolaze. Osim, dakako, ako je odlučila slobodu zamijeniti vjerom. I postala časna.
Ipak, i unatoč svemu, sloboda jest stvar izbora. Onog najosobnijeg.

Vaša je ako ju želite.

Johnny je to znao kad je napisao “…sloboda je žena, uzmi je…”