ŽIVAHNI PUN MJESEC U JARCU

ŽIVAHNI PUN MJESEC U JARCU

Slika planetarnih rasporeda na današnji pun Mjesec je vrlo zanimljiva i energetski dinamična. Sunce je u Raku, znaku kojim Mjesec vlada, a Mjesec u Jarcu, znaku njegova pada. Muški i ženski princip su u opoziciji, kao da su, nakratko, zamijenili mjesta. Tu su još u Uran u Ovnu, u napetom aspektu kvadrata i sa Suncem i s Mjesecom i ratnički Mars u Vagi. Oko 13.30h Mjesec dostiže svoju točku punjenja, nakon kojeg iznova počinje opadati.

Mnogi će osjećati kako im, iz nekih razloga, izmiče sigurno tlo pod nogama jer se neke situacije i odnosi odvijaju u pravcu u kojem ih nije moguće kontrolirati. Ako se, u vezi budućih očekivanja, referirate isključivo na prošlost, sami sebi ćete, nepotrebno, stvoriti hrpu problema i strahova, koji će vas, u konačnici zakočiti. Pun Mjesec označava novi krug, novu energiju, mogućnost prelaska na drugačiju vibraciju i, dakako, drugačiju percepciju. Ne vrijedi nam se ljutiti i biti frustriranima jer nas to može samo vratiti u prošlost. Koja više ne postoji. Osim u našim glavama.

Pritisak kardinalnog križa jednostavno tjera na promjenu. Onaj tko to ne osvjesti, promjene će doživjeti na način da neće njima moći upravljati i osjećat će se kao da ga netko ili nešto gura tamo gdje ne želi biti. A zapravo, sve vrijeme, energija potrebna za novi krug transformacije skupljala se do točke u kojoj je došlo vrijeme za njeno oslobađanje i stavljanje u funkciju – promjene.

Vrlo brzo i Merkur prelazi iz Blizanaca u Raka a Jupiter iz Raka u Lava, za koji tjedan i Venera ulazi u znak Raka a Mars, nakon osam mjeseci boravka u Vagi, prelazi u Škorpiona što ukazuje na mogućnost značajnog energetskog skoka u realnost u kojoj ćete moći manifestirati čak ono što već dugo želite. No, jeste li to zaista osvjestili? Jeste li usmjerili namjeru i volju u to? Jeste li, u konačnici, jasno izartikurirali što je to što – ŽELITE, a ne samo ono što – NE ŽELITE?

E pa, želite li vidjeti rezultate u stvarnosti, vrijeme vam je da to što prije učinite. Umjesto ljutnje, dramatiziranja, okrivljavanja drugih ili okolnosti, vrijeme je da preuzmete uzde i usmjerite okolnosti u pravcu kojim ste odlučili ići. Ovaj pun Mjesec omogućuje vam, ako ništa drugo, situacije u kojima će vam to biti poprilično jasno. Samo, ne smijete zaglaviti u osjećajima nemoći ili ego-frustracijama zato što nešto skreće s puta sigurnosti i – predvidivosti. Energija se uskomešala, “kockice” se preslaguju, no, da biste složili nešto novo, trebate rastaviti ono – staro. Pa čak i početni nered i naizgledni kaos znak su da je preslagivanje u tijeku. Ovaj pun Mjesec bit će vam ogledalo. Svega onoga što ste, svjesno ili nesvjesno, kreirali. Osvjetljava vam dio puta, točku u kojoj ste stali ili zaglavili, i kada spoznate da ste s njega skrenuli u pravcu kojim ne želite ići.

I zato, neka vas ne brinu okolnosti. One su samo vanjska forma promjena koje se događaju na puno dubljim razinama. One su tu da vam pokažu kako je vrijeme za prelazak na novu rutu. Svjesnim izborom. Vlastitom željom, voljom i namjerom.  Iznenadit ćete se koliko ćete, nakon toga, imati podrške u obliku sinkroniciteta koji će vas na tom putu dalje pratiti.

Sretno! 🙂